Фактически ставаме модерна европейска държава и постигаме дипломатически успех с независимостта,

...
Фактически ставаме модерна европейска държава и постигаме дипломатически успех с независимостта,
Коментари Харесай

Проф. Методиев: Фактически ставаме модерна европейска държава на 22 септември

Фактически ставаме съвременна европейска страна и реализираме дипломатически успех с независимостта, посредством напъните на българския монарх и държавно управление. Това сподели за " Твоят ден " по Novanews историкът проф. Веселин Методиев, учител в Нов български университет, някогашен народен представител и вицепремиер.

По думите му има огромна неразбория в датите, а по остарял жанр 22 октомври би трябвало да е 4 октомври. " Всичко това съставлява примес от агитация в продължение на десетки години. политическото недоразбиране на кого си правоприемник води до предпочитание да приказваме, че сме посткомунисти. Проевропейски настроените българи сме наследници на тези, които са създали България съвременна европейска страна. Зависимият човек не може да чества Деня на Независимостта, не може да го оцени по достолепие, тъй като независимостта за него не е полезност ", счита историкът. 

Според него спекулацията за търсене на доверие в политическата борба е сигнал за слаба политическа просвета. " Оставили сме се по течението на безсъдържателно държание. Не се отнасяме с поклонение към българските триумфи. През 1908 година хората са знаели, че са приемници на напъните на огромни българи преди тях. Да ценим от ден на ден какво са създали българите в интервала 1878 -1908 година ", прикани историкът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР